Valjaonica Femod

O nama

Fabrika elektro-mašinske opreme i delova

Preduzeće Valjaonica - FEMOD Sevojno osnovano je 1. januara 2007. godine spajanjem organizacionih celina Mašinski pogon i Elektro pogon, koje su ranije bile u sastavu Valjaonice bakra Sevojno a.d. Proizvodni pogoni FEMOD-a su bili i ostali trajan specijalizovani tehnički servis proizvodnji i održavanju opreme u pogonima Valjaonice bakra a.d., a pored toga ostvaruju značajne plasmane svojih prolzvoda i usluga i za tržište izvan Valjaonice. FEMOD je, u višegodišnjem radu, izradio, isporučio i montirao veliki broj mašina, opreme i rezervnih delova u mnogim preduzećima u širem okruženju, čime je stekao reputaciju značajnog proizvođača i pouzdanog partnera kada je u pitanju izrada opreme po sopstvenoj dokumentaciji, projektima naručioca ili po uzorku.

Mašinski pogon

Proizvodi FEMOD-a koriste se u mašinskoj industriji, metalurgiji, brodogradilištima, rafinerijama, elektroindustriji, petrohemijskoj industriji, termo i hidroelektranama, postrojenjima za destiladju, proizvodnju tehničkih gasova, livnicama, topionicama i td. (rashladni sistemi i razmenjivači toplote, hladnjaci i isparivači na bazi glatkih ili orebrenlh cevi, postrojenja za destilaciju alkohola, indukciona postrojenja za grejanje, kaljenje, topljenje i livenje metala, prigušnice sa jezgrom, vazdušne prigušnice, specijalni namotaji, alati, mašinski delovi, mehanički sklopovi itd.). Posebno treba naglasiti da je FEMOD proizvođač visokoorebrenih cevi koje imaju široku primenu u proizvodnji razmenjivača toplote, sa mogućnošču kombinacije raznih metala.

Elektro pogon

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa montaža i rekonstrukcija proizvodne opreme, FEMOD može izvoditi specifične obrade kućišta i delova mašina na licu mesta, bez demontažno-montažnih i transportnih aktivnosti, u svakoj situaciji kada je to tehnički izvodljivo. U slučaju potrebe za delovima koji se proizvode od bakra i bakarnih legura (bronza, mesing), FEMOD ima dobru podršku od strane osnivača - Valjaonice bakra Sevojno a.d. koja je najveći proizvođač poluproizvoda od bakra i bakarnih legura u Srbiji. Valjaonica bakra Sevojno a.d. u svom proizvodnom programu ima veoma širok asortiman cevi, šipki, šina, raznih vrsta profila, žice, traka, limova, rondela, folije itd. i svi ovi proizvodi značajno su zastupljeni kao repromaterijal u proizvodnji FEMOD-a.