Valjaonica Femod

Kontaktni elementi za velike struje

U industrijskim metalurškim, mašinskim, hemijskim i drugim procesima često se koriste veoma velike struje za čiji se kvalitetan i siguran prenos do potrošača moraju obezbediti trajni i pouzdani kontakti.

Fiksne veze, klizni kontakti ili spojni kablovi za velike struje, mogu se, u zavisnosti od radnih uslova, izrađivati sa vazdušnim ili vodenim hlađenjem. Asortiman mogućih oblika, dimenzija i načina spajanja praktično je neograničen, jer “FEMOD” može zadovoljiti skoro sve tehničke zahteve.

Kontaktni elementi za velike struje

Spojni, klizni i elastični kontakti od bakra i bakarnih legura

Spojni, klizni i elastični kontakti od bakra i bakarnih legura

Razvodne šine, premošćenja, ploče, klizni segmentni elementi, kontaktni diskovi, različite vrste spojnih elemenata itd.

Priključni kablovi hlađeni vodom

Priključni kablovi hlađeni vodom

Struje ................................... 400 - 2500 A

Presek provodnika .................100-600 mm2

Pritisak vode ..................................... 5 bar

Protok vode ........................... do 22 l / min

Zaštita .......................... armirano azbestno ili gumeno crevo presvučeno stakleno-svilenom navlakom

Prigušnice

FEMOD izrađuje i vrši reparature svih vrsta niskonaponskih prigušnica malih i srednjih snaga i svih radnih učestanosti. (SRPS IEC 310; SRPS N.H1. 289). Prigušnice mogu biti monofazne i višefazne, sa magnetnim jezgrom (ferit ili magnetno kolo od trafo limova) i bez magnetnog jezgra (vazdušne prigušnice). Hlađenje može biti izvedeno prinudnom ili prirodnom cirkulacijom vazduha ili vode. Prema nameni i mestu ugradnje prigušnice se izrađuju kao komutacione, filterske, kompenzacione, udarne, itd.

Prigušnice

Ostale usluge

Niskonapponski elektro-motori (DC i AC)

FEMOD vrši reparature i premotavanja niskonaponskih elektro motora (DC i AC), magneta, kalemova energetskih sklopki i komandnih prekidača, namotaja elektromagnetnih spojnica, kočnica, pneumatskih i hidrauličnih ventila, komandnih transformatora i svih drugih vrsta električnih namotaja.

Osim toga, FEMOD vrši popravke svih vrsta profesionalnih električnih alata (bušilice, brusilice, testere, kosilice itd.).

Ostale usluge

Priključci za tehničke i medicinske gasove

Za izradu fiksnih ili prenosnih veza za razvod i korišćenje tehničkih, medicinskih i drugih gasova, primenjuje se širok asortiman razvodnih i spojnih delova koji se najčešće izrađuju od bakra i mesinga. U pitanju su instalacije za razvod kiseonika, ugljen-dioksida, azot-suboksida, argona, acetilena, vodonika, helijuma itd. Oprema mora zadovoljiti veoma stroge zahteve za unutrašnjom čistoćom i za rad na visokim radnim pritiscima.

Priključci za tehničke i medicinske gasove